Four Wheel Drive

 

Vijf  prominente bluegrassmuzikanten uit  drie verschillende Europese landen : BelgiĆ«, Duitsland en Nederland die, nadat zij in allerlei nationale bands hun sporen verdiend hebben, besloten hebben in een grensoverstijgende formatie het genre Bluegrass op een zo professioneel mogelijk niveau naar het concertpubliek toe te presenteren.

 
De Europese successtory van Four Wheel Drive begon in 2000 met hun eerste CD 'No Doubt About It' - die zeer goed onthaald werd, ook in the States waar ze een 'highlight review' kreeg in het grootste Amerikaanse bluegrassvakblad 'Bluegrass Unlimited'.

 

Sindsdien heeft deze groep op heel wat prominente Europese roots- en folkfestvals gespeeld. In 2003 werden zij op het European World of Bluegrassfestival verkozen tot beste Europese bluegrassgroep, en mochten ze Europa vertegenwoordigen op het prestigieuze Amerikaanse 'World of Bluegrassfestival' in Louisville, Kentucky.

Bovendien wonnen zij zowel in 2006 als in 2007 de 'European Audience Popularity Award' op het belangrijkste Europese Bluegrassfestival (EWOB) in Voorthuizen, Nederland.

 

4 Wheel Drive slaagt er in het publiek te begeesteren met hun virtuoos spel, hun publieksvriendelijk repertoire en hun uitgekiende choreografie voor slechts één microfoon.

© 2009 studiokleinkunst, all rigths reserved - Webhosting: LB-Media